U trendu

Makron završio posetu Grčkoj iznenadnom šetnjom kroz Atinu

Francuski predsednik Emanuel Makron sa suprugom Brižit, odstupio je danas od zvaničnog programa na kraju posete Grčkoj i prošetao prepunom trgovačkom ulicom u centru Atine.

Njegova promena plana je oduševila pešake spremne da prave selfije ali je otežala stvari za one koji nisu imali sreće pa su ostali zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi koju je njegovo kretanje izazvalo.

Uz pratnju obezbedjenja u civilu Makron i supruga pozirali su za slikanje, rukovali se i razgovarali sa prolaznicima više od pola sata na pešačkoj ulici Ermou, blizu centralnog trga Sintagma i grčkog parlamenta. Predsednik se zatim sastao sa grupom pravoslavnih sveštenika ispred crkve u Atini.

Grčka policija koja je, kako izgleda bila zatečena ovom nepredvidjenom šetnjom, zatvorila je glavne ulice koje vode do centra grada, zbog čega su vozači i putnici u javnom prevozu bili blokirani oko 45 minuta.

Tokom posete Grčkoj, četiri meseca od izborne pobede, Makron se usredsredio na grčki oporavak kao i na šire teme vezane za evropsku budućnost.

U obraćanju na okruglom stolu grčkih i francuskih poslovnih ljudi, danas, drugog i poslednjeg dana njegove posete Grčkoj, Makron je pozvao evropske firme da povećaju investicije u Grčku i pomognu da smanje sve veću zavisnost te zemlje od neevropskih zemalja, kao što je Kina.

Grčka je „primorana“ da bira neevropske investitore zato što „Evropljani nisu tu“, rekao je Makron. On je rekao da će francuske firme svakako povećati investicije u Grčkoj.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike