Malezija ne da telo polubrata Kim Džong Una

Malezija neće vratiti telo polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji je preminuo u Kuala Lumpuru, dok njegova porodica ne obezbedi uzorke DNK, uprkos zahtevu Pjongjanga, izjavio je danas Abdul Samah Mat, šef policije malezijske države Selangor AFP.

„Do sada nijedan član porodice niti rođak nije došao da idnetifikuje ili preuzme telo. Potreban nam je DNK uzorak nekog od članova porodice da bismo ga uporedili da preminulim“, izjavio je Abdul Samah Mat.

Prema njegovim rečima Severna Koreja je uputila zahtev za preuzme telo, ali pre toga moramo da identifikujemo prmeinulog, dodao je Mat.

Portparol malezijskog premijera Ahmad Zahid Hamidi izjavio je juče da će Malezija vratiti telo polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji je preminuo u Kuala Lumpuru, na zahtev Pjongjanga.

„Izaćićemo zu susret zahtevu bilo koje inostrane vlade iako postoje procedure, koje moramo da poštujemo. Naša politika je da poštujemo bilateralne odnose sa svim državama“, rekao je Hamidi, prenele su agencije.

Na pitanje novinara da li će ubistvo polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong Una uticati na diplomatske odnose između dveju zemalja, Zahid Hamidi je odrično odgovorio i dodao da Malezija želi da ojača odnose sa bilo kojom državom koja ima ambasadu u Maleziji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.