U trendu

Malezijski poslanik kritikovan jer supružničko odbijanje seksa smatra zlostavljanjem

Jedan poslanik u Maleziji je danas oštro kritikovan jer u Parlamentu rekao da žene koje odbijaju seksualne odnose time psihološki i emocionalno zlostavljaju svoje muževe.

Tokom današnje rasprave o zakonu o nasilju u porodici, poslanik vladajuće stranke Če Mohamed Zulkifli Džusoh tvrdio je da muževi često pate od emocionalnih šokova iz različitih razloga.

„Ima slučajeva gde supruge vredjaju svoje muževe ili ih maltretiraju na ekstremni način iako su muškarci fizički jači od žena. Žene vredjaju svog supruga odbijajući da im zadovolje seksualne potrebe. Sve to predstavlja oblik psihološkog i emocionalnog zlostavljanja“, rekao je on u parlamentu.

Njegove reči izazvale su ljutnju aktivistkinja za prava žena u Maleziji, većinski muslimanskoj zemlji. Tako je aktivistkinja Marina Mahathir rekla da su njegove tvrdnje zasnovane na neznanju.

„Žene imaju prava da kažu ne za seksualni odnos. Zastareo je koncept da muškarac kada se oženi postaje i vlasnik tela žene. To ne funkcionište tako. Smešno je reći da su muškarci žrtve zlostavljanja ako žene kažu ne seksualnom odnosu“, rekla je ona.

Poslanik je takodje rekao da žena zlostavlja muža ako ne pristane da on uzme drugu ženu. U Maleiziji je dozvoljeno muškarcu da ima do četiri venčane supruge, ali je za to potrebno i odobrenje islamskog tribunala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar