U trendu

Mančester: Najmanje 19 poginulih i 50 ranjenih, Grande: Nemam reči

Najmanje 19 osoba je poginulo a 50 povređeno u eksploziji koja se dogodila pred kraj koncerta američke muzičke zvezde Arijane Grande u Mančesteru, a dva američka zvaničnika saopštila su da se sumnja da se radi o napadu bombaša samoubice.

Premijerka Tereza Mej kazala je da se incident tretira kao terortistički napad, a ukoliko se to potvrdi, to će biti najsmrtonosniji napad u Britaniji od kada su četvorica muslimana u bombaškom napadu ubila 52 osobe 2005. godine u Londonu, prenosi Rojters.

„Radimo na utvrđivanju svih detalja o onome što policija tretira kao teroristički napad. Naše misli su sa žrtvama i porodicama onih pogođenih ovim incidentom“, napisala je ona u saopštenju.

Kako se navodi, policija je saopštila da se eksplozija desila oko 22.30 časova po lokalnom vremenu u areni gde se održavao koncert, a u koju može da stane 21.000 ljudi.

Svedok koji je prisustvovao koncertu kazao je da je čuo veliku eksploziju dok je izlazio iz arene, a zatim i vrisak i stampedo hiljada ljudi koji su pokušavali da napuste zgradu.

Na video snimcima objavljenim na Tviteru vide se posetioci koncerta, pretežno mladi kako vrište i trče iz arene, kao i nekolicina roditelja koja traži svoju decu.

Pevačica Arijana Grande napisala je na svom Tviter profilu da je slomljena.

„Slomljena sam, iz dubine mog srca žao mi je, nemam reči“, napisala je ona.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, međutim pristalice Islamske države su putem društvenih medija proslavljale su ovaj napad, a neki su podržali i organizovanje sličnih napada na drugim mestima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike