U trendu

Mandić: Ne želimo da nas pamte po zatvaranju kompanija

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije, članice vladajuće koalicije, Andrija Mandić razgovarao je danas sa predsednikom sindikata pilota Montengro erlanza Nikolom Ivanovićem, koji je zatražio od parlamentarne većine da se aktivno uključi u rešavanje problema te kompanije i formiranje nove.

„Letačko osoblje nikada nije bilo ničiji politički eksponent nego visoko stručni i profesionalni kadar koji je svoj posao prethodnih godina odradio na najbolji mogući način“, rekao je Ivanović.

Mandić je Ivanoviću preneo da će sindikat imati podršku parlamentarne većine koja će zahtevati od Vlade da povede računa o svakom zaposlenom u MA i o njihovim porodicama.

Rekao je da će se založiti za zadovoljavajuće rešenje za zaposlene u procesu gašenja MA i osnivanja nove kompanije, koju je obećala vlada.
“Dužnost nove vlasti je da napravi potpuni otklon od negativne politike DPS-a. Ono po čemu ne želimo da budemo upamćeni, to je da zatvaramo kompanije poput naših prethodnika i ostavljamo ljude bez posla, kao što je bilo sa hiljadama zaposlenih u ‘Radoju Dakiću’, KAP-u, Željezari i drugim preduzećima”, rekao je Mandić, a navodi se u saopštenju Informativne službe Nove dostavljenom Tanjugu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.