najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Marin Le Pen: Podržavam Trampa, H. Klinton bi donela rat

Lider francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front, Marin Le Pen, izrazila je danas podršku republikanskom kandidatu na predsedničkim izborima u SAD Donaldu Trampu, upozorivši da bi njegova demokratska protivnica Hilari Klinton donela rat i nedaće svetu, javlja Rojters.

„Sve, samo ne Hilari Klinton – to je ono što je u najboljem interesu Francuske“, rekla je Le Pen Si-En-Enu, odgovarajući na pitanje kog američkog predsedničkog kandidata podržava.

Le Pen je izrazila uverenje da „Hilari Klitnon znači rat, pustošenje, destabilizovanje sveta, ekonomske izbore koji bi bili pogubni po francuski narod, geostrateške izbore koji bi doveli do globalnih sukoba“.

Liderka francuske krajnje desnice sa Trampom deli strategiju koja se zasniva na predstavljanju sebe kao „antisistema“, navodi britanska agencija.

„Nama je zajedničko to što nismo insajderi, nismo deo sistema, ne zavisimo ni od koga i ne primamo naloge ni od jedne finansijske institucije“, rekla je ona, govoreći o Trampu i sebi.

Marin Le Pen je kandidat na francuskim predsedničkim izborima koji će biti održani aprila 2017.

Iako njena sve popularnija partija ima uspeha kod glasača zbog antiimigrantskih stavova, Le Pen je obazrivija u svojim govorima od Trampa, primećuje Rojters.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike