U trendu

Marin le Pen predstavlja platformu za predsedničke izbore

Predsednica ekstremno desničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen danas je predstavila političku platformu „napravljeno u Francuskoj“ (made in France) sa kojom će nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

Platforma „napravljeno u Francuskoj“ znači da će Francuska čuvati svoje granice, trošiti svoju valutu i da njen identitet neće promeniti migranti, izbeglice niti globalizacija.

Liderka nacionalnog fronta ovog vikenda u Lionu počinje zvaničnu kampanju za predsedničke izbore koji će se održati izmedju 23. aprila i 7. maja.

Sudeći po anketama, po kojima je favorit u prvom krugu izbora, Marin le Pen nije mogla da izabere bolji trenutak za početak kampanje, navodi agencija AP.

Odluka Velike Britanije da izadje iz EU i izbor Donalda Trampa za predsednika SAD mogli bi da inspirišu potencijalne birače i podignu moral njenih pristalica koji prisustvuju stranačkom skupu u Lionu.

Marin le Pen je nedavno rekla u jednom intervjuu da ceo svet, posle Bregzita i Trampa, počinje da bude svestan onoga što je pričala godinama.

Ona je odbacila model „ultra liberalne“ ekonomije, globalizaciju, otvorene granice i „masovnu migraciju“, pre svega muslimana. Prema njenom mišljenju, imigranti otimaju posao Francuzima, povećavaju opasnost od terorizma i, kao kradljivac u noći, kradu francuski identitet.

Predsednica Nacionalnog fronta poručila je svojim pristalicama da će se to promeniti, ako ona pobedi na predsedničkim izborima.

Marin le Pen ovog proleća će se drugi put kandidovati za predsednika Francuske, nakon što je 2012. godine zauzela treće mesto na izborima.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike