U trendu

Marković o Trampovom guranju: Bezazlena situacija (VIDEO)

Crnogorski premijer Duško Marković i mediji u Crnoj Gori nisu dali na značaju tome što je američki predsednik Donald Tramp „odgurnuo“ Markovića tokom samita NATO u Briselu, čemu su svetski mediji posvetili značajnu pažnju.

Marković je kasno sinoć, posle susreta šefova država i vlada članica NATO-a, rekao novinarima povodom Trampovog gesta da je to „bezazlena situacija“ i da je prirodno da „predsednik SAD bude u prvom redu“.

„Nisam registrovao to kada se desilo. Video sam na društvenim mrežama. To je bezazlena situacija“, kazao je Marković.

Čitaoci lokalnih portala komentarisali su jučerašnju situaciju. „Možete li zamisliti ovu situaciju s Putinom“, upitao je jedan čitalac, dok drugi smatra da je reč o „medijskom senzacionalizmu“.

Svetski mediji posvetili su posebnu pažnju toj situaciji navodeći da je Tramp „odgurnuo“ Markovića kako bi stao u prvi red, a bavili su se i brojnim komentarima na društvenim mrežama.

Autorka knjiga o Hariju Poteru, britanska književnica Džoana K. Rouling, napisala je na Tviteru: „Ti mali, mali, maleni čoveče“.

Crnogorski premijer je prisustvovao samitu NATO u svojstvu posmatrača, a ceremonija formalnog prijema Crne Gore biće obavljena 5. juna u Vašingtonu, gde će Crna Gora predati ratifikovani Protokol o pristupanju Severnoatlanskom savezu SAD-u, depozitaru ugovora o osnivanju Alijanse.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.