U trendu

MCP: Aktuelni predsednik CG još uvek SPC označava kao državnog neprijatelja

CETINJE – Mitropolija crnogorsko-primorska ponovila je danas poziv vernicima i drugim ljudima dobre volje da izađu i na drugi krug predsedničkih izbora, iskoriste pravo i odgovore na obavezu koju im propisuju Ustav i načela demokratskog društva, čuvajući svojim izborom principe odvojenosti i međusobnog uvažavanja Države i Crkve.

Iz Mitropolije je saopšteno da predsednički izbori u Crnoj Gori, pored brojnih političkih tema, pokazuju otvorenu anticrkvenu kampanju onog kandidata koji je ujedno i aktuelni predsednik države.

„Njegovi nastupi kao i govori njegovih promotera, Srpsku pravoslavnu crkvu još uvek označavaju kao državnog neprijatelja, crkvene obrede kao nazadnu i prevaziđenu praksu, a očigledno je da i dalje pretenduju da sa državnih pozicija uređuju unutrašnje stvari Crkve. Sve se to kosi sa državnim Ustavom i utvrđenim dobrim običajima građanskog društva“, poručuju iz MCP.

Ukazuju da je u poslednjih nekoliko godina, uz, kako navode, Božju pomoć, puno toga se promenilo nabolje u odnosu Crkve i države Crne Gore.

„Međutim, krajnje necivilizovana retorika političara koji traži novi, zapravo treći, mandat od građana, unosi nemir i zebnju među sveštenstvom i vernicima, da bi njegova svađalačka politika mogla vratiti podele i dugotrajnu krizu u crnogorsko društvo. Uvereni smo da je takva politika već prevaziđena, što će građani i potvrditi na predstojećim izborima“, saopšteno je iz MCP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar