U trendu

Medicinska sestra osumnjičena za ubistvo 13 pacijenata

Medicinska sestra u Italiji uhapšena je zbog sumnje da je ubila 13 starijih pacijenata koji su bili operisani u državnoj bolnici u Toskani, saopštila je danas policija.

Većina pacijenata imala je ozbiljna unutrašnja krvarenja tokom operacija i istražitelji su ustanovili da je svaki od njih imao nivo antikoagulansa u krvi do 10 puta od preporučene doze, rekli su istražitelji na konferenciji za novinare.

Istražitelji navode da su unutrašnja krvarenja bila posledica jakih doza antikoagulanasa.

Nijedan od pacijenata nije bio smrtno bolestan u vreme operacije, medju kojima su bile i rutinske intervencije kod loma butne kosti.

Medicinski tim karabinjera pokrenuo je istragu prošlog juna pošto su primećene statističke anomalije u odeljenju za anesteziju i reanimaciju u bolnici u Piombinu, priobalnom gradu jugozapadno od Firence.

Pacijenti, starosti od 61 do 88 godina, umirali su od januara 2014. do sredine 2015.

Kod svih operacija bila je prisutna jedino 55-godišnja medicinska sestra koja je prebačena u drugo odeljenje kada je pokrenuta istraga, saopštile su vlasti, navodeći da je uhapšena u sredu uveče u svom domu u Pizi.

Sud u Raveni je pre nekoliko nedelja osudio medicinsku sestru na doživotni zatvor za ubistvo smrtonosnom injekcijom 78-godišnjeg pacijenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.