U trendu

Mediji: Osam pripadnika iranske garde ubijeno u napadu na vojnu paradu

Najmanje osam pripadnika iranske Revolucionarne garde je ubijeno, a 20 osoba ranjeno danas u napadu naoružanih ljudi na vojnu paradu u jugozapadnom iranskom gradu Ahvazu, javljaju iranski mediji.

Agencija Fars, koja je bliska Revolucionarnoj gardi, javila je da su dva naoružana napadača u maskirnoj uniformi, na moticiklima  izvela napad.

Agencija Isna je javila da je ubijeno osam ili devet vojnika a da je 20 ranjeno, i da su ranjeni u kritičnom stanju, pozivajući se na guvernera provincije Kuzestan, gde je Ahvaz glavni grad.

Državna agencija Irna javila je ranije da je poginulo više civila u napadu ali da se ne zna njihov broj kao da nijedan zvaničnik prisutan na paradi nije pogodjen, prenosi Frans pres.

Prethodno je državna televizija izvestila  da je izvršen napad na vojnu paradu u Ahvazu organizovanu povodom Nacionalnog dana oružanih snaga, kao i da ga je sprovela „grupa“ nepoznatih napadača.

U izveštajima pominjalo se da su napadači „takfiri“, izraz ranije upotrebljavan da se opišu članovi Islamske države.

Državna televizija prikazala je scene odmah posle napada u kojima se vidi kako bolničari pomažu nekom u vojnoj uniformi ko leži na zemlji. Vide se i drugi pripadnici bezbednosnih snaga kako viču jedni na druge ispred bine za paradu.

Agencija Isna takodje je objavila slike posle napad gde se vide vojnici u paradnim uniformama, obliveni krvlju, kako pomažu jedan drugom da se sklonili sa mesta napada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar