U trendu

Mediji u regionu: Ostavio je neizbrisiv trag na sceni Balkana

BEOGRAD – Mnogobrojni mediji u regionu preneli su vest o pogibiji pevača narodne muzike Šabana Šaulića, ističući da je „kralj narodne muzike“ tokom pet decenija karijere ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana.

Sarajevski portal Klix.ba piše da je vest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića neverovatnom brzinom ođeknula u svim državama bivše Jugoslavije, ostavljajući mnogobrojne poštovaoce njegove muzike u neverici.

„Tokom pet decenije uspešne karijere Šaban Šaulić je u istoriji narodne muzike ostavio neizbrisiv trag, a njegove pesme simbol su jednog vremena i deo muzičke antologije ovog područja. Zbog izuzetnih glasovnih mogućnosti publika i kritičari prozvali su ga kraljem narodne muzike tvrdeći da ne postoji pesma koju Šaban ne može otpevati“, naveo je Klix.ba u jednom od nekoliko tekstova.

Banjalučke Nezavisne, navodeći detalje o tragičnoj nesreći, prenosi bolna reagovanja više Šabanovih kolega i koleginica, među kojima i Halida Bešlića.

Agencija Hina prenela je da je tokom bogate karijere i hiljada nastupa na estradi, od publike i medija dobio nadimak „kralj narodne muzike“, kao i da je radio i kao muzički producent.

Hrvatski portal Index.hr ističe da je „kralj narodne muzike“ brojnim hitovima ostavio veliki trag na balkanskoj sceni i navodi spisak 10 pesama po kojima će Šaulić zauzvek ostati upamćen, među kojima su: „Dođi da ostarimo zajedno“, „Žal“, „S namerom dođoh u veliki grad“ i druge.

Svi mediji objavili i pevačevu biografiju, a „Oslobođenje“ je objavilo i detalje iz njegovog detinjstva u Bijeljini.

„U 68. godini života danas nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulic. Ova legenda narodne muzike više puta izbegla smrt u toku karijere, ali saobraćajna nesreća u Nemačkoj bila je kobna“, objavila je BN TV.

Vest o pogibiji Šaulića prenele su i bugarska agencija BTA, makedonska MIA, kao i Fena.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike