U trendu

Međusobne optužbe vlasti i opozicije o hapšenju MUP-ovaca

SKOPLJE – Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je da je jedan od uhapšenih iz administracije MUP. zbog falsifikovanja pasoša i drugih ličnih isprava, bio u, kako tvrdi, svakodnevnom kontaktu sa liderom opozicione VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim.

Spasovski je to rekao odgovarajući na pitanje zašto optužuje opoziciju za ometanje akcije hapšenja osumnjjičenih za falsifikovanje pasoša.

Rekao je da to iznosi na osnovu informacija i indikacije koje ima, a koje, tvrdi, ukazuju da su neki članovi te stranke dokumenta pribavljali preko jednog od osumnjičenih.

U jučerašnjoj akciji MUP je uhapsio devet pripadnika MUP-a, dok je jedan u bekstvu bekstvu, koji se sumnjiče da su pasoše izdavali falsifikujući identitet građana.

Tako je, kazao je, ukupno 215 ljudi, od kojih su 214 strani državljani, pribavilo falsifikovane pasoše preko posrednika izvan Ministarstva unutrašnjih poslova, preneli su makedonski mediji.

Među onima koji su dobili makedonske pasoše su i pripadnici međunarodnih kriminalnih grupa i narko kartela.

Akciju hapšenja je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Regionalnog istražnog ureda američke Ambasade u Skoplju i Interpola.

S druge strane, lider VMRO-DPMNE Mickoski je na jučerašnjoj pres konferenciji rekao da MUP i vlada daju pašoše osoba optuženim za razne zločine i kriminalna dela.

Mickoski je rekao i da vlada pokušava da uplete njegovu stranku u ovaj slučaj zbog navodne sabotaže hapšenja, ali je poručio i da nije bilo VMRO-DPMNE, vlada po ovom pitanju ne bi ništa preduzela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.