U trendu

Medojević: Parlamentarni izbori jedino rešenje

PODGORICA – Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je večeras na održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nakon što je Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odlučilo da uskrati podršku vladi.

Medojević je rekao da su izbori jedino legitimno rešenje kada jedna vlada izgubi podršku većine koja ju je izabrala, prenosi RTCG.

„Nije u skladu sa evropskim standardima niti praksom razvijenih demokratskih zemalja da se nakon izbora menjaju parlmentarne većine i formiraju nekakve nakaradne ad hok veštačke većine“, rekao je Medojević.

On je rekao da kada je 42. Vlada bivšeg premijera Zdravka Krivokapica izgubila podšku većine koja je izabrala i izglasala tu Vladu, „jedino održivo, ispravno i demokratsko rešenje je bilo skraćenje mandata saziva Skupštine i zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora“.

Medojević je ocenio da je DPS ušao u, kako je naveo, „politički hazard sa Abazovićem, verujući u njegov politički i ljudski integritet i reč koju im je dao“.

„DPS je pokušao da stvaranjem nove neprincipijelne, nelegitimne i protivustavne većine, iza koje ne stoji izborna volja građana, formira 43. Vladu politickim inženjeringom, korumpiranjem delova parlamentarne većine (URA i SNP) kako bi neutralisao političku volju ubedljive većine građana iskazanu na izborima 30.8.2020“, rekao je lider PzP-a i ocenio da je to „danak neiskustvu“.

On je rekao da je DPS u želji da politički ošteti Demokratski front i spreči neophodne sistemske promene i demontažu „bolesnog lopovskog sistema“ prihvatio Abazovića kao spasonosno rešenje.

Medojević je Abazovića nazvao „lažovom i prevarantom“ koji „ne zna ni šta znači integritet“.

„Izbori, ako smo za Crnu Goru. Izbori, ako smo za Evropu. Izbori ako smo za poštovanje narodne volje“, zaključio je Medojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar