U trendu

Medvedev: Još je rano zaključivati o uzroku pada aviona

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je na sastanku vlade da je još rano da se izvlače bilo kakvi zaključci o uzroku pada ruskog aviona u Egiptu.

On je, međutim, naredio sprovođenje dodatnih mera bezbednosti, preneo je Rojters.

Kremlj veruje da iznošenje različitih teorija o uzroku pada aviona predstavlja iznošenje spekulacija i da jedino zvanična istraga može da utvrdi šta se dogodilo, izjavio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izjava Peskova usledila je kao reakcija na izjavu britanskog šefa diplomatije Filipa Hamonda da postoji velika mogućnost da grupa povezana sa ekstremističkom Islamskom državom (IS) stoji iza bombaškog napada na avion ruskog avioprevoznika „Kogalimavija“.

Na pitanje da li misli da iza tragedije stoje ektremisti IS, britanski šef diplomatije Filip Hamond je rekao da je IS Sinaj preuzeo odgovornost za obaranje ruskog aviona.

„Razmotrili smo kompletnu situaciju, uključujući tu tvrdnju, ali naravno i druge informacije i zaključili da postoji značajna mogućnost (da je tako)“, rekao je Hamond televiziji Skaj ranije danas.

Avion ruske aviokompanije „Kogalimavija“, na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga, srušio se u subotu, 31. oktobra, 23 minuta nakon poletanja, oko 100 kilometara od Ariša u Severnom Sinaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar