U trendu

Mej: Nije istina da živim „u drugoj galaksiji“

Britanska premijerka Tereza Mej negirala je danas da živi „u drugoj galaksiji“ nakon što su lidere Evropske unije, kako su mediji naveli, zaprepastili njeni zahtevi u pregovorima o Bregzitu na ovonedeljnom sastanku.

Mej je Bi-Bi-Siju rekla da ostaje pri stavu da je „bolje ne postići nikakav sporazum nego postići loš sporazum“, odbacivši tvrdnje da je njen pregovarački stav nerazuman, prenosi danas AFP.

„Ja ne živim u drugoj galaksiji. To pokazuje da će biti trenutaka kada će pregovori biti teški“, istakla je Mej.

Ona je predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i njegovom glavnom pregovaraču za Bregzit Mišelu Barnijeu rekla da se mora izraditi nacrt detaljnog potencijalnog trgovinskog sporazuma pre nego što Britanija pristane da plati razlaz sa EU, preneo je „Sandej tajms“.

Prema pisanju tog lista, Junker je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel rekao da Mej živi „u nekoj drugoj galaksiji“, dodavši da se sada čini verovatnijim da nikakav sporazum neće biti postignut.

Premijer Luksemburga Gzavije Betel rekao je da će, prema procenama EU, izlazak iz Unije Britaniju koštati od 40 do 60 milijardi evra, što se pretežno odnosi na finansijske obaveze, podseća francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar