U trendu

Mej: Priče o napetom sastanku su samo „trač“

Britanska premijerka Tereza Mej danas je, medijske izveštaje o njenom napetom sastanku sa liderima EU, odbacila „kao briselski trač“.

Opozicija je to iskoristila kako bi osudila njenu strategiju izlaska Britanije iz EU, prenosi AFP.

Mej je u sredu bila domaćin predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru u Dauning stritu kako bi razgovarali o predstojećim pregovorima o povlačenju Britanije iz EU.

U to vreme, njeni pomoćnici su opisali sastanak kao „konstruktivan“ ali je „Frankfurter algemajne cajtung“ dao mnogo negativniju sliku, objavivši da je Junker bio pesimista u pogledu izgleda za postizanje sporazuma o Bregzitu, zato što je Mej odbila bilo kakav kompromis u pogledu cene i tajminga trgovinskih pregovora.

„Moram da kažem da mislim da je ono što sam videla u vezi toga briselski trač. Pogladajte šta je Evropska komisija saopštila posle večere – da su pregovori bili konstruktivni“, rekla je Mej na pitanje da li je taj tekst tačan.

Junker je, prema pisanju lista, navodno preneo šta misli nemačkoj kancelarki Angeli Merkel koja je narednog dana Britaniju javno upozorila da ne treba da ima „iluzije“ šta će Bregzit podrazumevati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.