U trendu

Mekarti kandiidat i u četvrtom krugu izbora za predsednika Predstavničkog doma

VAŠINGTON – Predstavnički dom Sjedinjenih Američkih Država ponovo se sastao kako bi nastavio s postupkom izbora predsednika, a lider Republikanske partije Kevin Makarti iz Kalifornije nominovan je i u četvrtom krugu glasanja.

Makarti nije uspeo da prikupi dovoljno glasova za pobedu u tri prethodna kruga u utorak, preneo je Si-En-En.

Napominje se da će za tu poziciju imati i protivkandidata u liku Bajrona Donaldsa, republikanskog predstavnika Floride, kojeg je danas nominovao predstavnik Teksasa.

Predstavnički dom će danas ponovo pokušati da izabere predsedavajućeg, a rezultat u prethodnom trećem krugu je bio 212 za demokratu Hakima Džefrisa, 202 za Mekartija i 20 za republikanca Džima Džordana.

Mekartiju je potrebno 218 glasova da bi zamenio predsedavajuću Nensi Pelosi iz Demokratske stranke.

Protiv Mekartija u osim demokrata glasali i ultrakonzervativni članovi njegove stranke. Naime, predstavnici tvrde struje, među kojima su Skot Peri, Endi Bigs i Loren Bobert protive se izboru Mekartija smatrajući da nije dovoljno posvećen konzervativnim ciljevima, navodi Glas Amerike (VOA).

Mekarti je na stranačkom sastanku iza zatvorenih vrata pokušao da ubedi svoje protivnike da glasaju za njega i obećao da će ostati u trci dok ne dobije potrebne glasove, dodaje VOA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar