Meksička policija oslobodila El Čapovog sina posle nereda

MEKSIKO SITI – Meksička policija oslobodila je sina poznatog narko bosa El Čapa nakon što su zbog njegovog hapšenja prethodno izbili neredi u kojima je poginulo najmanje osam osoba.
Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador smatra da je policija pravilno postupila kada je pustila na slobodu El Čapovog sina.

Naime, ubrzo nakon što je policija uhapsila Ovidija Gusmana Lopesa tokom rutinskog pretresa njegove kuće, na ulicama Kuliakana došlo je do sukoba između snaga bezbednosti i pripadnika moćnog narkokartela Sinaloa.

U sukobima je ubijeno najmanje osam osoba, a više od 20 ih je ranjeno, prenosi BBC.

Meksički predsednik rekao je da je odluka o puštanju na slobodu El Čapovog sina spasla mnoge živote.

Tokom sukoba pripadnici kartela ubrzo su nađačali policiju i ona se povukla da bi se sprečile žrtve i da bi zaštitili vlastite živote, rekle su vlasti. Istovremeno, napadači su preplavili gradske ulice i palili automobile.

Portparol državne policije potvrdio je za Rojters da je više zatvorenika pobeglo iz zatvora za vreme haosa, ali njihov tačan broj nije poznat.

Jedan od najmoćnijih svetskih narko bosova, 62-godišnji El Čapo, osuđen je na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.