U trendu

Meksikanci, neće biti masovnih deportacija

Ministar za unutrašnju bezbednost SAD Džon Keli obećao je danas u Meksiko Sitiju da neće biti masovnih deportacija, niti upotrebe vojne sile protiv imigranata u SAD, uprkos obračunu sa ilegalnom imigracijom u toj zemlji.

Tramp je u četvrtak rekao da deportacije podrazumevaju vojne operacije jer su SAD, kako je naveo, dozvolile da previše ljudi uđe u zemlju.

S druge strane, meksički ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, Luis Videgaraj i Migel Anhel Osorio Čong, preneli su Keliju i američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonom svoju zabrinutost i nezadovoljstvo u vezi sa imigracionom politikom američkog predsednika Donalda Trampa.

Obe strane obećale su da će se nastaviti dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i bezbednosnim pitanjima, s kojima se suočavaju dve zemlje.

Keli je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Tilersonom i meksičkim kolegama, naglasio da će sve što SAD rade kada su u pitanju migracije biti u skladu sa zakonom i poštovanjem ljudskih prava.

On je dodao da će akcije biti sprovođene uz blisku saradnju sa meksičkom vladom.

S druge strane, Tilerson je ocenio da je prirodno da „dve snažne, suverene zemlje“ imaju nesuglasice s vremena na vreme.

AP, međutim, primećuje da Tilerson nije pomenuo planove američkog predsednika Donalda Trampa da izgradi zid duž granice sa Meksikom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar