U trendu

Meksiko: Obrador odbio da istražuje svog prethodnika Penju

MEKSIKO SITI – Nakon što su meksičke službe uhapsile jednog visokog zvaničnika prethodne administracije zbog nestanka 43 studenta 2014. godine, meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador odbio je danas pozive da se istraži uloga njegovog prethodnika Enrikea Penje Nijeta u tom slučaju.

Meksički zvaničnici uhapsili su prošlog petka Hesa Murilja, nekadašnjeg državnog tužioca u administraciji bivšeg predsednika Enrikea Penje Nijeta, pod optužbom za otmicu, mučenje i ometanje pravde u vezi sa istragom o tome šta se dogodilo sa studentima 2014. godine, prenosi Rojters.

Istraga slučaja otmice i nestanka 43 studenta 26. septembra 2014. godine nije napredovala ni posle vladavine Penje Nijeta, iako je izveštaj njegove administracije o tome šta se desilo sa studentima pregledala kasnije i grupa međunarodnih eksperata, poznata kao GIEI.

Nakon Muriljovog hapšenja Lopez Obrador je upitan da li Penja Nijeto takođe treba da odgovara, a on je odgovorio da su Muriljo i njegov tim vodili istragu i uputio javnost na novi vladin izveštaj o nerasvetljenoj otmici i nestanku studenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.