U trendu

Meksiko osudio Trampovu odluku o ukidanju programa za imigrante

Meksičke vlasti osudile su večeras odluku američkog predsednika Donalda Trampa o ukidanju programa koji mlade imigrante štiti od deportacije i pozvale vlasti u SAD da brzo pronadju rešenje kako bi se okončala neizvesna sudbina tih ljudi.

„Naša zemlja ne može da ignoriše činjenicu da će hiljade mladih rodjenih u Meksiku verovatno biti pogodjeno tom odlukom“, navodi se u saopštenju meksičke vlade.

Tramp je večeras potvrdio da će njegova administracija ukinuti program za mlade imigrante koji je uveo njegov prethodnik Barak Obama.

Ministar pravde SAD Džef Sešons saopštio je da će za šest meseci biti ukinut program DACA koji štiti od deportacije mlade imigrante koji su u SAD ilegalno dovedeni kao deca.

Taj program je omogućio mladim imigrantima da studiraju i dobiju dozvole za rad iako su nelegalno ušli u SAD.

Posle ukidanja programa DACA, oko 800.000 mladih imigranata, koje mediji nazivaju „Sanjari“, suočava se sa pretnjom deportacije iz SAD.

(Beta)

1 komentar
  1. zoran

    Zašto bi se Meksiko bunio da meksikanci budu u Meksiku. Odluka je poštena i pravedna i svako treba da poštuje svoje da bi ga drugi poštovali! Trampova odluka se zasniva na čistim računima a to je najviše fer. Meksička vlast neka svojom građanima omogući mnogo bolji život, to je NJIHOVA dužnost!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike