U trendu

Mektić bez komentara o pritiscima

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić rekao je danas novinarima u Istočnom Sarajevu da ne može sada da komentariše izjavu predsednika Aleksandra Vučića da će nakon opštih izbora u Bosni i Hercegovini saopštiti detalje pritisaka pojedinih međunarodnih organizacija i stranih država na izborni proces, jer, kako je rekao, on nema informacija o nekim drastičnim pritiscima.

„Mi sve vreme zahtevamo i molimo, od bilo koje međunarodne organizacije i bilo kog stranog predstavništva ili bilo koje države, da čitav izborni proces bude prepušten vlastima i institucijama u Bosni i Hercegovini, odnosno građanima Bosne i Hercegovine“, rekao je Mektić, preneo je portal Infosrpska.

To bi, kako je rekao, stvorilo dobar i povoljan ambijent u kojem građani Bosne i Hercegovine mogu da na slobodan, dostojanstven, demokratski način izađu na izbore i izraze svoju volju u smislu političkog opređeljenja.

Mektić nije hteo da komentariše ni navode o eventualnom dolasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranje novoizgrađene bolnice u Istočnom Sarajevu.

On kaže da nije siguan ni da je potvrđeno da će predsednik Vučić doći u Istočno Sarajevo na svečano otvaranje bolnice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.