U trendu

Mektić: Sutra rešenje smeštaja za migrante u Bihaću

SARAJEVO – Privremena smeštajna lokacija za migrante na području grada Bihaća biće poznata najkasnije sutra, a policija Unsko-sanskog kantona će iz bezbednosnih razloga u narednim danima zaustaviti njihov dalji priliv u ovaj deo Bosne i Hercegovine.

To su zaključci sa današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i Operativne grupe za situaciju s migrantima u USK-u.

Ministar Mektić potvrdio je da je ovo bio prvi konkretan sastanak, na kojem su dogovoreni dalji potezi.

„Najkasnije sutra će biti poznata smeštajna lokacija za migrante na području grada Bihaća, na kojoj će biti smeštena sva lica koja trenutno borave po gradskim ulicama, parkovima, ali i privatnim smeštajima. Ne možemo im naravno zabraniti slobodno kretanje, ali ćemo ga iz bezbedonosnih razloga morati da redukujemo, kao što je urađeno i u drugim evropskim zemljama“, naveo je Mektić, prenela je Fena.

Komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić najavio je kako će policija, takođe iz bezbednosnih razloga, moratida zaustavi dalji priliv migranata u ovaj kanton.

„Postavićemo policijske punktove na ulazu u kanton i zaustaviti dalji dolazak ilegalnih migranata. To moramo da učinimo, jer bi s ulaskom novog broja migranata, sigurnosna situacija ovde bila i definitivno narušena. Sve prevoznike u BiH ćemo o tome obavestiti, kako bi prestali da ih prevoze, koji neće moći ući na područje kantona“, rekao je Koričić.

Premijer USK Mustafa Ružnić i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) dodali su da će sve biti učinjeno da migranti koji već borave na području kantona, na novoj smeštajnoj lokaciji u Bihaću budu adekvatno zbrinuti, u humanim i ljudskim uslovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar