najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Melanija Tramp: Nikada nisam kršila vizne propise

Supruga republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Melanija Tramp odbacila je navode da je, kako danas prenose mediji, prekršila vizne propise kada je pre 20 godina počela da radi kao model u Njujorku.

Ona je u saopštenju navela da je imigracione zakone uvek poštovala, prenosi Bi-Bi-Si, uz ocenu da Melanija Tramp ipak treba da objasni koji tip vize je koristila u vreme kada su je 1995. godine kao manekenku fotografisali u Njujorku.

Njen suprug Donald Tramp je tokom predizborne kampanje zauzeo čvrst stav u pogledu ilegalne imigracije, a njegov tim je do sada odbijao da precizira koju vrste vize je Melanija uživala i u kom periodu.

Melanija Tramp kaže da je kao model u SAD počela da radi 1996. godine, ali su, kako izgleda, njene golišave fotografije koje je prošlog vikenda objavio jedan njujorški tabloid napravljene 1995. godine za francuski magazin koji je u međuvremenu ugašen.

Bi-Bi-Si navodi da ova protivrečnost pokreće pitanja o njenom imigracionom statusu u to vreme i o tome da li je imala prava da radi.

Vlasnik modne agencije Paolo Zampoli kaže da je garantovao za Melaniju Tramp kako bi dobila radnu vizu H1B 1996. godine.

Ona tvrdi da je morala da se vraća u rodnu Sloveniju svakih par meseci kako bi obnovila dozvolu, ali je to, primećuje Bi-Bi-Si, samo generalno neophodno za turističke i poslovne vize, ali ne i za dozvole za rad.

Mediji postavljaju pitanje Melanijinih viza u trenutku kada njen suprug, njujorški milijarder, prolazi kroz burnu nedelju, uz navode o dubokim podelama u njegovoj Republikanskoj partiji nakon što je izneo niz kontroverznih izjava.

Donald Tramp, međutim, uporno tvrdi da je njegova predizborna kampanja jedinstvena.

Najnovija zbrka u vezi sa viznim propisima i radom Melanije Tramp u SAD u prošlosti mogla bi, ipak, da nanese znatnu štetu predizbornoj kampanji republikanskog kandidata, s obzirom na njegove oštre poglede kad je reč o ilegalnim imigrantima i kritike o upotrebi vize H1B koju smatra preterano rasprostranjenom, zaključuje Bi-Bi-Si.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike