U trendu

Melanija Tramp ponovo će posetiti američko-meksičku granicu

Prva dama SAD Melanija Tramp ponovo će posetiti južnu granicu te države, nedelju dana nakon odlaska u posetu deci migranata na granici s Meksikom, preneli su danas američki mediji.

Najavljeno je da će Melanija Tramp danas posetiti imigracione centre u kojima su smešteni migranti koji su prešli američko-meksičku granicu, ali nisu saopšteni detalji posete, navela je agencija AP.

Melanija Tramp je pre nedelju dana avionom otputovala za Mekalen u Teksasu, u nenajavljenu posetu centru za decu migrante, u maslinastoj jakni, iz lanca Zara, s natpisom na ledjima „Mene je baš briga, a vas“ (I really don’t care, do u?), što je zaprepastilo javnost.

Portparolka prve dame Stefani Grišam rekla je da nema skrivene poruke, a američki predsednik Donald Tramp je naveo na Tviteru da je njegova supruga „želela da pošalje poruku medijima“ i „lažnim vestima“.

Prva dama je otišla na granicu s Meksikom u nenajavljenu posetu deci imigranata, u jeku polemike oko američke politike razdvajanja dece od roditelja ilegalnih imigranata.

Američki predsednik je posle lavine kritika izdao ukaz kojim se okončava to kontroverzno razdvajanje dece. Tramp je priznao da je njegova supruga Melanija odigrala ulogu u njegovoj promeni stava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.