najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Merkel: Nisu u pravu, imam plan za izbeglice

Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u snažnu odbranu svoje politike prema izbegličkoj krizi, ističući da ima plan i da kritičari koji je optužuju za loše upravljanje tom krizom nisu u pravu.

„Da, ja imam plan“, istakla je Merkel u izjavi za nemački radio ARD.

Članovi Merkelovog bloka desnog centra su prethodnih dana pozivali da se ograniči broj izbeglica koji ulaze u Nemačku, prenela je agencija AP.

Merkel je ukazala da takva ograničenja nisu pravno moguća i da kao šef Hrišćansko-demokratske unije ne želi da „učestvuje u trci ko će najmanje biti prijateljski nastrojen prema izbeglicama“.

Nemačka Vlada usvojila je juče novi koncept zbrinjavanja izbeglica i za političkog koordinatora imenovala šefa Kancelarske službe Petera Altmajera, dok su operativni, stručni, organizatorski, pravni i finansijski aspekti izbegličke krize i dalje u rukama Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer je novi koncept ocenio kao napredak.

Najnovije ankete pokazuje da se popularnost Angele Merkel nalazi na najnižem nivou u ovoj godini i, ako bi Nemaci mogli direktno da biraju kancelara, za nju bi glasalo 47 odsto građana, što je za dva odsto manje nego prošle nedelje.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike