U trendu

Merkel u kampanji odgovarala na pitanja dece

 Nemačka kancelarka Angela Merkel otkrila je danas da joj je jež omiljena životinja, da voli špagete i pileću supu i da sanja da bude astronaut na jedan dan.

To su neki od privatnih detalja koje je Merkelova otkrila odgovarajući na pitanja dece, nedelju dana pred parlamentarne izbore u Nemačkoj na kojima ona vodi bitku za svoj četvrti mandat.

Više od 150 dece odazvalo se pozivu njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije, a nemačka kancelarka pažljivo je slušala različita pitanja.

Deca su je pitala šta bi uradila u borbi protiv klimatskih promena i koji je bio najbolji trenutak njenog života, na šta je ona odgovorila da je to dan kada je upoznala svog drugog muža, kvantnog hemičara Joakima Zauera.

Dok su neki tinejdžeri nervozno čitali pitanja o elektranama na ugalj i plastičnom zagadjenju okeana, mladju decu su uglavnom zanimale lične stvari.

Plavokosa devojčica pitala ju je kada je izgubila prvi zub, a Merkel joj je odgovorila da je to bilo „kada je pošla u školu i kada je bila njenih godina“.

Kancelarka je otkrila i da joj je omiljena boja različak plava, da od odeće najviše voli vuneni džemper, i da je ljubitelj plivanja i baštovanstva.

Angela Merkel (63) nema dece, ali je delovala da uživa s decom, pa je produžila predvidjeno vreme za pitanja, igrala s decom uz pop muziku i sve ih pozvala da se slikaju s njom.

Deca su izgleda podjednako uživala u njenom društvu, uz kokice, sladoled i hotdog. Dočekala su je entuzijastičnim aplauzom i čekala u redu da dobiju njen autogram.

U Nemačkoj su u iduću nedelju, 24. septembra, parlamentarni izbori, na kojima Angela Merkel, kancelarka od 2005. godine, vodi bitku za svoj četvrti mandat na čelu nemačke Vlade. Ankete pokazuju da njena stranka ima solidnu prednost nad glavnim rivalom, Socijaldemokratskom partijom Nemačke Martina Šulca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar