najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“Merkelova najopasnija političarka Evrope”

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe ocenio je danas, u tardicionalnom govoru povodom predstojećeg državnog praznika Austrije, da je nemačka kancelarka Angela Merkel “najopasnija političarka Evrope”.

On je rekao da je politika Merkelove prema izbeglicama “kriminalna” i da je izazvala nekontrolisani talas migranata koji je doveo u opasnost celu Evropu.

“Ona je najopasnija političarka Evrope. Otvorila je, svojom politikom dobrodošlice, vrata islamistima, ekonomskim migrantima i tragačima za srećom, čiji pogled na svet ne odgovara našoj Evropi. Tom invazijom je naš društveni poredak doživeo potres”, objasnio je Štrahe dodajući da se zbog toga više ne može isključiti opasnost od građanskog rata.

Štrahe je napao i Evropsku uniju, ali je ponovio da istupanje iz EU za FPO nije opcija.

On je kritikovao EU zbog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kanadom (CETA), rekavši da, dok je Austrija dala pristanak, treba odati priznanje Valoniji koja se tome usprotivila.

Kada je reč o Turskoj, Štrahe je podvukao da ta zemlja ne sme ni na koji način da postane članica EU.

“Članstvo Turske je nerealno i neprihvatljivo”, naglasio je on dodajući da u Evropu iz te zemlje dolaze ljudi koji ni ne razmišljaju o tome da se integrišu, a kamoli asimiluju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike