U trendu

MeÅ¡anje Moskve u izbore SAD – histerija!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su navodi o pokuÅ¡aju meÅ¡anja Moskve u američke izbore hakovanjem političkih institucija u SAD – „histerija“.

„Broj mitskih, izmiÅ¡ljenih problema uključuju histeriju – ne mogu da nađem drugu reč – koja je izbila u SAD o uticaju Rusije na izbore za američkog predsednika“, rekao je on na sastanku sa politikolozima u debatnom klubu Valdai u Sočiju.

Putin je zapitao da li iko ozbiljno misli da Rusija moÅŸe da utiče na izbor američkih građana, prenosi AFP.

„Da li su SAD neka vrsta banana republike? SAD su velika sila. Molim vas, ispravite me ako greÅ¡im“, rekao je Putin izazvavÅ¡i smeh u publici.

On je rekao da njegovi pokušaji da postigne dogovor sa američkim predsednikom Barakom Obamom o okončanju krvoprolića u Siriji nisu urodili plodom, navodi TASS.

„Ujedinjen front za pobedu nad terorizmom zapravo nije stvoren. U VaÅ¡ingtonu je bilo snaga koje su dale sve od sebe da spreče dogovor“, rekao je Putin.

VaÅ¡ington je nedavno optuÅŸio Rusiju da stoji iza hakovanja internet naloga drÅŸavnih zvaničnika i partija kako bi uticala na predsedničku kampanju u SAD, i za navode koje je Putin već odbacio. U SAD optuÅŸuju Rusiju da favorizuje republikanskog kandidata Trampa koji je izrekao pohvale za Å¡efa Kremlja i zalagao se za bolje odnose s njim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.