najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mešanje Moskve u izbore SAD – histerija!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su navodi o pokušaju mešanja Moskve u američke izbore hakovanjem političkih institucija u SAD – „histerija“.

„Broj mitskih, izmišljenih problema uključuju histeriju – ne mogu da nađem drugu reč – koja je izbila u SAD o uticaju Rusije na izbore za američkog predsednika“, rekao je on na sastanku sa politikolozima u debatnom klubu Valdai u Sočiju.

Putin je zapitao da li iko ozbiljno misli da Rusija može da utiče na izbor američkih građana, prenosi AFP.

„Da li su SAD neka vrsta banana republike? SAD su velika sila. Molim vas, ispravite me ako grešim“, rekao je Putin izazvavši smeh u publici.

On je rekao da njegovi pokušaji da postigne dogovor sa američkim predsednikom Barakom Obamom o okončanju krvoprolića u Siriji nisu urodili plodom, navodi TASS.

„Ujedinjen front za pobedu nad terorizmom zapravo nije stvoren. U Vašingtonu je bilo snaga koje su dale sve od sebe da spreče dogovor“, rekao je Putin.

Vašington je nedavno optužio Rusiju da stoji iza hakovanja internet naloga državnih zvaničnika i partija kako bi uticala na predsedničku kampanju u SAD, i za navode koje je Putin već odbacio. U SAD optužuju Rusiju da favorizuje republikanskog kandidata Trampa koji je izrekao pohvale za šefa Kremlja i zalagao se za bolje odnose s njim.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike