U trendu

Micotakis: Dosta unazađivanja, želimo snažnu poziciju Grčke

ATINA – Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je tokom skupštinske debate o poverenju programu nove vlade u grčkom parlamentu novi početak političkog života u Grčkoj jer se, kako navodi, na izborima 7. jula okončala decenija ekonomskog, društvenog i kulturnog unazađivanja.

Kako prenosi makedonska televizija Sitel, Micotakis je najavio smanjenje poreza, privatizaciju, smanjenje birokratije, promene u obrazovnom i zdravstenom sistemu, promene u izbornom zakoniku i pružanje mogućnosti Grcima u inostranstvu da glasaju, kao i veću bezbednost za sve građane.

„Istina je jedna. Grci plaćaju manje poreze i ekonomija ide napred. Uz nove investicije i mnogo novih radnih mesta“, rekao je Micotakis.

Govoreći o spoljnoj politici nove grčke vlade, Micotakis je rekao da će pokušati da povrati snažnu poziciju Grčke na regionalnom i međunarodnom nivou, te da će pokušati da „ograniči negativne posledice koje su nastale potpisivanjem Prespanskog sporazuma“.

O poverenju programu nove grčke vlade grčki poslanici bi trebalo da glasaju večeras do ponoći nakon trodnevne debate u parlamentu te zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar