Micotakis: Mi ćemo pobediti na predstojećim izborima

ATINA – Lider najveće opozicione stranke u Grčkoj Nove demokratije, Kiriakos Micotakis, ubeđen je da će njegova stranka pobediti na parlamentarnim izborima koji bi trebalo da se održe na jesen, prenosi ANA-MPA.

Međutim, on je napomenuo da postoji mogućnost da se izbori za grčki parlament poklope sa izborima za Evropski parlament koji će se održati u maju.

Micotakis je istakao da sa Grčkom upravlja čudna koalicija krajnje desničarske stranke i leve stranke.

„To je koalicija populista koja je naškodila zemlji, izgubili smo priliku za razvoj“, objašava on.

„Kada govorimo o preduzetništvu, ne govorimo samo o preduzetnicima, već i o zaposlenima u privatnom sektoru. Postoji hitna potreba za sprovođenje politike koja će osigurati povećanje ekvivalentnosti u produktivnosti. Profiti ne smeju da uživaju samo vlasnici kompanije, već i zaposleni“, istakao je Micotakis, dodajući da je njegova stranka posvećena socijalnoj tržišnoj ekonomiji.

On navodi da svako treba da ima koristi od bogatstva koje je stvoreno.

Govoreći o investicijama u inovaciji i infrastrukturi, on je objasnio da se to odnosi samo na izgradnju puteva i mostova, ali ne i na digitalnu infrastrukturu.

Grčka se ne bavi samo turizmom i poljoprivrednim proizvodima, tvrdi Micotakis, već i preduzetničkim duhom kome treba podršku.

Što se tiče obrazovanja, on je govorio o potrebi povezivanja državnih univerziteta sa tržištem rada i potrebama tog tržišta.

Pored toga, on je takođe naglasio značaj povezivanja tehnologije, turizma i kulture, dodajući da bi se grčka mogla pretvoriti u „bateriju Evrope“, zasnovanu na kapacitetu solarne energije i vetroelektrana.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike