najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Migrantima zabranjen ulaz na bazen

Uprava gradskog bazena u Medlingu pokraj Beča zabranila je ulaz osobama migrantskog porekla, prenose danas austrijski mediji.

Upustvo koje je na ulaz okačio Robert Majer šef bazena i odbornik Narodne partije Austrije (OVP) ukazuje se da osobe migrantskog porekla ne smeju same da uđu u bazen, već samo uz pratnju neke druge osobe.

Socijalistička omladina na to je odmah reagovala i upitala “Ako sam Arijevac mogu li na bazen u Medling”, ili “Koliko tamno sme da bude boja moje kože da bi me osoblje bazena pustilo da uđem”.

Direktor bazena objasnio je da je, kada je napisao “ljudi migrantskog porekla”, pre svega mislio na maloletne izbeglice.

Prema njegovim rečima zaposleni na bazenu ne mogu izbeglicama tinejdžerima, zato što ne znaju dovoljno nemački, da objasne pravila.

“Ti ljudi”, kako je dodao, maltretiraju zaposlene, ali i ulaze u svlačionice za žene, te nose na bazenu garderobu koju koriste na ulici.

Isto tako, kazao je, pokušali su da oštete automate.

Majer je dodao da ima poverenje u svoje zaposlene da će njegovo naređenje ispravno primeniti.

Na društvenim mrežama ovo pismo naišlo je na oštru kritiku, a mnogi Austrijanci stranog porekla, pitaju se da li mogu na bazen, ili će možda zbog njihovog porekla ili izgleda biti onemogućeni da plivaju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike