Mihail Sakašvili, sada guverner Odese, naredio masovno otpuštanje lokalnih zvaničnika

Foto: Beta

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, sada guverner ukrajinske oblasti Odesa, otpustio je 20 visokih zvaničnika tamošnje administracije, ocenivši da službe koji oni vode – ne rade ništa, javlja agencija Tass. Sakašvili je u Odesi udario na službe za reviziju, odnose sa bezbednosnim agencijama i borbu protiv korupcije.

Nakon što je pročitao izveštaje o radu ovih službi za 2014. godinu, Sakašvili je zaključio da one ne rade i naredio otpuštanje kompletnog njihovog osoblja.

„Otpušteni ste jer ne radite apsolutno ništa. Ljudi se žale na potkupljivanja i iznude. A vi istovremeno tvrdite da je sve u redu, i niko nije kažnjen. Mi ćemo se oslanjatina javnost. Naći ćemo iskusne revizore, računovođe i druge eksperte koji će se pozabaviti ovim pitanjima umesto nehatnih birokrata“, rekao je Sakašvili a prenose lokalni mediji.

Sakašvili je obećao da će naći način da plaća javne ativiste za njihove napore i da će im garantovati odgovarajuća ovlašćenja.

Ovo nije prvo masovno otpuštanje u Odesi u poslednjih mesec dana.

Novopostavljeni šef regionalnih policijskih snaga Georgi Lortkipanidze najavio je prošle sedmice da će otpustiti kompletan rukovodeći kada u roku od 10 dana.

Sakašvili je za guvernera Odese, ukrajinskog grada na obali Crnog mora, imenovan 30. maja 2015.

Bio je predsednik Gruzije od 2004. godine, a na toj funkciji je bio za vreme kratkog rusko-gruzijskog rata 2008. godine koji je vođen zbog de-fakto nezavisnih oblasti Južna Osetija i Abhazija.

Pre godinu dana, Sakašvili se našao na udaru gruzijskog državnog tužioca, koji ga je optužio za razračun sa mirnim demonstrantima, proneveru oko 5,1 miliona dolara i za kovanje ubistva.

Sud u Tbilisiju je izdao nalog za Sakašvilijevo hapšenje.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar