najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mihail Sakašvili, sada guverner Odese, naredio masovno otpuštanje lokalnih zvaničnika

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, sada guverner ukrajinske oblasti Odesa, otpustio je 20 visokih zvaničnika tamošnje administracije, ocenivši da službe koji oni vode – ne rade ništa, javlja agencija Tass. Sakašvili je u Odesi udario na službe za reviziju, odnose sa bezbednosnim agencijama i borbu protiv korupcije.

Nakon što je pročitao izveštaje o radu ovih službi za 2014. godinu, Sakašvili je zaključio da one ne rade i naredio otpuštanje kompletnog njihovog osoblja.

“Otpušteni ste jer ne radite apsolutno ništa. Ljudi se žale na potkupljivanja i iznude. A vi istovremeno tvrdite da je sve u redu, i niko nije kažnjen. Mi ćemo se oslanjatina javnost. Naći ćemo iskusne revizore, računovođe i druge eksperte koji će se pozabaviti ovim pitanjima umesto nehatnih birokrata”, rekao je Sakašvili a prenose lokalni mediji.

Sakašvili je obećao da će naći način da plaća javne ativiste za njihove napore i da će im garantovati odgovarajuća ovlašćenja.

Ovo nije prvo masovno otpuštanje u Odesi u poslednjih mesec dana.

Novopostavljeni šef regionalnih policijskih snaga Georgi Lortkipanidze najavio je prošle sedmice da će otpustiti kompletan rukovodeći kada u roku od 10 dana.

Sakašvili je za guvernera Odese, ukrajinskog grada na obali Crnog mora, imenovan 30. maja 2015.

Bio je predsednik Gruzije od 2004. godine, a na toj funkciji je bio za vreme kratkog rusko-gruzijskog rata 2008. godine koji je vođen zbog de-fakto nezavisnih oblasti Južna Osetija i Abhazija.

Pre godinu dana, Sakašvili se našao na udaru gruzijskog državnog tužioca, koji ga je optužio za razračun sa mirnim demonstrantima, proneveru oko 5,1 miliona dolara i za kovanje ubistva.

Sud u Tbilisiju je izdao nalog za Sakašvilijevo hapšenje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike