U trendu

Milačić: Đukanović planirano uvodi CG u nestabilnost

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović i dalje se krije, prepuštajući svojim savetnicima, njemu lojalnim medijima, raznoraznim formalnim i neformalnim grupama, da u njegovo ime iz dana u dan, a u susret ustoličenju mitropolita Joanikija, podgrevaju tenzije, pokušavajući tako da, svesno i planirano, uvede zemlju u zonu nestabilnosti, izjavio je danas predsednik stranke Prava Crna Gora Marko Milačić.

Đukanović, čija je ustavna obaveza, između ostalog, da čuva poredak i stabilnost, kako tvrdi Milačić, prećutkuje najbrutalnije, svakodnevne istupe čiji je jedini cilj stvaranje haosa, nestabilnosti i meteža, ne pokušavajući, čak ni deklarativno da smiri situaciju i doprinese miru.

„Nama je jasno da Đukanoviću to nikada nije ni bio cilj, ali treba da bude notirano, naročito zbog stranog faktora, koji sada bjelodano, upravo na ovom primeru, može da vidi ko u Crnoj Gori želi haos, ko u Crnoj Gori želi destabilizaciju, ko u Crnoj Gori priziva nemire. Predsjednik države lično“, poručuje Milačić u saopštenju.

„Đukanović i njegove ekspoziture treba da znaju da se nova vlast neće igrati ni sa čijim osjećanjima, ali da ćemo, bez ikakve dileme, potpuno i bespogovorno zaštititi Ustav, red, poredak i mir. Jeftini pokušaji destabilizacije odlazećih, sa ciljem pokušaja pre svega destabilizacije procesa uspostavljanja slobodnog Tužilaštva, koliko god se Đukanović upinjao, neće proći“, dodaje se u saopštenju.

Milačić još navodi da Đukanoviću ne smeta ustoličenje mitropolita Joanikija, već je to, kako tvrdi, „samo povod kako bi se skrenula pažnja sa, recimo, sadržaja na pojedinim kriptovanim telefonima i odmotavanja klupka crnogorskog ‘Ritopeka’ i celokupnog organizovanog kriminala“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.