U trendu

Milačić poslaničku platu donira za izgradnju nove crkve

PODGORICA – Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je danas da će prilog u nivou poslaničke plate uplatiti za izgrdnju nove crkve u Konjević Polju u Repubici Srpskoj i pozvao kolege iz crnogorskog i parlamenata Srpske i Srbije da učine isto.

Milačić se tokom obraćanja u Skupšttini Crne Gore osvrnuo na rušenje pravoslavne crkve u Konjević Polju i poručio da će se uzdržati svakog drugog komentara i da će samo reći da je „sramno rušiti bogomolje, sa bilo koje strane one dolazile“.

„Želim da kažem i da poručim, institucionalno, mi, naročito u Crnoj Gori, imamo obavezu da se oglasimo o ovome, zato što kada smo mi branili svetinje pomoć i solidarnost smo dobijali sa svih strana, pa i iz tih krajeva, Bratunca, Konjević Polja. Sada je naša obaveza još veća“, naveo je Milačić, sapšteno je iz Prave Crne Gore.

Naveo je da će u ime te stranke jednu poslaničku platu uplatiti za izgradnju nove crkve, čim bude dostupan žiro račun.

„To javno radim samo da bih poslao i institucionalnu poruku iz parlamenta Crne Gore“, rekao je Milačić i javno pozvao kolege u crnogorskom parlamentu ali i kolege u parlamentima Srbije i Srpske da, kako je naveo, solidarnošću pokažu da su uz svoj narog gde god on živeo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.