U trendu

Milošević: Još jedan napad na Srbe motivisan mržnjom

ZAGREB – Predsednik Srpskog narodnog veća i saborski zastupnik SDŠ Boris Milošević izjavio je povodom napada na goste kafića kod Knina da se dogodio „još jedan napad na Srbe koji je motivisan isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih“.

„Ovo leto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gde su napadači napali i pokušali da povrede više osoba motivisani isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih“, napisao je Milošević na Fejsbuku, prenosi Hina.

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga, oko 22.50 sati u mestu Đevrske, nekoliko za sada nepoznatih osoba je verbalno, a potom i fizički, napalo vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

„Napad maskiranih napadača u sredu naveče u kafiću u Uzdolju, opština Biskupija, na grupu gostiju, među kojima je bilo žena i dece, je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati“, kaže Milošević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)