U trendu

Milošević o izostanku Milanovića sa prijema SNV-a

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović nije danas prisustvovao svečanom božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, a potpredsednik vlade Boris Milošević kaže da je to loša poruka.

„Mislim da bi bilo dobro da je predsednik danas došao i da se pridružio porukama koje su poslate. Nažalost, on je odlučio drugačije i to je njegova odluka“, rekao je Milošević.

Kako prenosi Hina, Milošević pritom nije želeo da spekuliše da li je izostanak Milanovića povezan sa odnosom koji ima sa predsednikom SNV Miloradom Pupovcem.

Milošević je rekao da su predstavnici državnog vrha uvek bili pozivani na ovakve događaje, ali i da se ranije dešavalo da neko od pozvanih ne dođe.

„Ove godine predsednik je odlučio da ne dođe. Nije poslao nikoga…“, primetio je Milošević.

Smatra da je prisustvo na događaju poput današnjeg potrebno jer se šalje dobra poruka srpskoj zajednici u Hrvatskoj.

„Mislim da bi bilo primereno i dobro da je neko iz Kabineta predsednika došao i poslao jednu takvu poruku“, zaključio je Milošević.

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac je rekao da su danas radosni i ne vide neki razlog koji bi im, kako je naveo, tu radost mogao pokvariti, ili da iz nekog razloga budu žalosni.

Pupovac je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li mu je žao što Milanović nije došao na božićni prijem SNV-a.

Inače, na prijemu su bili premijer Andrej Plenković sa više ministara među kojima je bio i ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, a bio je i predsednik parlamenta Gordan Jandroković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.