U trendu

Ministar: Severna Koreja želi da sačuva znanje o nuklearnom programu

Šef severnokorejske diplomatije Ri Jong Ho izjavio je u Teheranu da njegova zemlja želi da sačuva svoje znanje o nuklearnom programu uprkos obećanjima SAD o denuklearizaciji, preneli su danas iranski mediji.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un rekao je 12. juna u Singapuru na sastanku s američkim predsednikom Donaldom Trampom da će biti sprovedena „potpuna denuklearizacija Korejskog poluostrva“.

Ri je rekao da će Severna Koreja, uprkos tom obećanju, „zadržati svoje nuklearno znanje jer je poznato da Amerikanci neće odustati od neprijateljskih mera prema Pjongjangu“.

Severnokorejski ministar stigao je u Teheran u utorak na dan kada su stupile na snagu američke sankcije Iranu uvedene posle povlačenja SAD iz medjunarodnog nuklearnog programa Irana i šest velikih sila.

„Teško je pregovarati s Amerikancima“, rekao je Ri posle sastanka s predsednikom iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem, koji je naveo sa svoje strane da „Amerikanci obećavaju lepe stvari dok traju pregovori a posle ne poštuju svoje obaveze“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.