U trendu

Ministarka odbrane Nemačke boravila u BiH

SARAJEVO – Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht koja je danas boravila u Sarajevu zahvalila je na prijateljskom dočeku u BiH u ovom, kako je kazala, „teškom trenutku“, ukazujući na trenutnu situaciju u Ukrajini.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, primio je danas u službenu posetu delegaciju Ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke na čelu sa ministarkom odbrane, preneo je Avaz.ba.

U fokusu razgovora bile su teme bilateralno-odbrambene saradnje dve zemlje, put BiH ka evropskim i evroatlantskim integracijama, dosadašnji i budući doprinos oružanih snaga dve zemlje u operacijama podrške miru i značaj EUFOR-ove misije Altea u BiH.

Razgovaralo se i o aktuelnim sigurnosnim dešavanjima u Evropi i njihovom uticaju kako na Bosnu i Hercegovinu tako i na zemlje Zapadnog Balkana, te aktuelnim zbivanjima u Ukrajini.

Izrazivši dobrodošlicu ministarki Lambreht i članovima delegacije Ministarstva odbrane Nemačke, ministar Podžić je istakao dobru i kontinuiranu saradnju ministarstava odbrane i oružanih snaga dveju zemalja.

Izražavajući žaljenje zbog stradanja u Ukrajini, Lambreht je istakla da Nemačka ne sme zaboraviti i druge regije u svetu, posebno naglašavajući važnost stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

U tom pogledu izrazila je želju da Nemačka pomogne Bosni i Hercegovini u procesu približavanja Evropskoj uniji, a za to je istakla nužnost stabilnosti i celovitosti Bosne i Hercegovine.

Nemačka ministarka sutra će u Beogradu razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar