U trendu

Mirović u Petrinji: Treba da se okrenemo ka budućnosti

PETRINJA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman i predsednik Saveta Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac saglasili su se danas da postoje brojne mogućnosti za saradnju, s akcentom na privredi, prekograničnim projektima i projektima finansiranim iz fondova Evropske unije.

Mirović je danas boravio u Hrvatskoj, u Petrinji, povodom isporuke građevinskog materijala koji je obezbedila Pokrajina Vojvodina porodicama postradalim u zemljotresu, saopstila je Pokrajinska vlada.

„Razgovarali smo danas o pitanjima važnim za razvoj naših odnosa, kao i o pomoći koju ćemo uputiti za rekonstrukciju jednog objekta javne namene u ovoj opštini. Želimo da radimo na tome da naši ukupni odnosi budu okrenuti ka budućnosti, a manje ka prošlosti“, izjavio je predsednik Mirović.

„Hvala Republici Srbiji na donaciji i predsedniku Miroviću na iskazanoj želji da Pokrajinska vlada obnovi objekat javne namene u opštini Petrinja“, kazao je ministar Grlić Radman ocenivši današnji sastanak kao veoma dobar.

Pupovac je rekao da je pomoć koju je uputila Srbija za saniranje posledica zemljotresa, u ukupnom iznosu od dva miliona evra veoma značajna.

„Tako će se lakše zadovoljiti potrebe ljudi, a to je istovremeno i znak da se u ovoj velikoj nevolji pokazuje solidarnost“, naglasio je Pupovac.

Tokom današnje posete Hrvatskoj, u mestu Begovići, predsednik Mirović obišao je sedam porodica čija su domaćinstva oštećena u zemljotresu, uručiviši im ugovore za obezbeđivanje građevinskog materijala.

Mirović je posetio i Hram Svetog Spiridona Čudotvorca u Petrinji, koji je više puta rušen i čiju je obnovu pomogla Pokrajinska vlada.

Poseti su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Goran Kaurić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar