U trendu

Mistura se sastao s predstavnicima sirijske opozicije

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura sastao se danas s predstavnicima sirijske opozicije u Ženevi, dok su sirijske snage bombardovale delove Homsa pod kontrolom pobunjenika.

Mistura se odvojeno sastaje s predstavnicima različitih opozicionih grupa, koje ne uspevaju da se ujedine u pregovorima sa sirijskom vladom, a prvo se sastao s delegacijom nazvanom Kairo platforma.

Lider Kairo grupe Džihad Makdisi izjavio je da im je Mistura dao papire o načinu unapredjenja pregovora različitih opozicionih grupa i vlade.

Makdisi je ocenio da je opozicija pre „različita“ nego „podeljena“ i da može da se dogovori o tehničkim, pre nego o političkim pitanjima.

„Želimo da budemo jedna delegacija, a ne ujedinjena delegacija“, rekao je Makdisi novinarima.

Danas su u Siriji u vazdušnim napadima režimskih snaga u Homsu poginule tri osobe, a ranjeno više desetina, dan pošto je u napadima u istom području ubijeno više od 40 ljudi.

Napadi su izgleda odgovor na pobunjeničke napade u Homsu u kojima je ubijen jedan visoki bezbednosni zvaničnik i još 31 osoba.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava javila je da se vojska približila na oko devet kilometara od antičkog grada Palmire, koja je u decembru ponovo pala u ruke Islamske države.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar