U trendu

MKD izbori: I vlast i opozicija očekuju pobedu

SKOPLJE – Predsednički kandidat vladajuće koalicije SDSM-DUI Stevo Pendarovski rekao je da očekuje ubedljiviju pobedu u drugom krugu, jer, kako je kazao, nada se da su građani koji su u prvom krugu glasali za kandidata albanske opozicije Blerima Reku i oni koji nisu izašli, glasali za koncept za koji se on zalaže, prenosi portal Plusinfo.

Kandidatkinja opozicionog VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova takođe očekuje pobedu u drugom krugu izbora, te smatra da je uspela da inspiriše građane koji su imali nedoumicu da li da glasaju ili ne.

„Dan je počeo kao zima, to je politička zima u Makedoniji, ali mislim da će se završiti suncem“, poručila je Siljanovska.

Lider opozicionog VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski je rekao da će i pored, kako kaže, svih zloupotreba i pritisaka, VMRO-DPMNE i Gordana Siljanovska Davkova pobediti.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da je najvažno što je postignut cenzus i nada se da će nakon izbora država nastaviti da se kreće napred, kako je kazao, rame uz rame sa savremenim i razvijenim zapadnim svetom.

Prema najnovijim podacima Državne izborne komisije Severne Makedonije, do 18.30 sati glasala su 795.577 birača ili 44,5 odsto.

Cenzus za uspešnost izbora iznosi 40 posto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar