U trendu

MKD: Pobegao osuđenik za pokušaj ubistva Zijadine Sele

SKOPLJE – Nikola Vojminovski, koji je prvostepeno osuđen na 13 godina i šest meseci zatvora za pokušaj ubistva lidera albanske opozicije u Makedoniji Zijadina Sela, tokom nereda u Sobranja aprilu 2017, pobegao je i za njim je raspisana međunarodna poternica, prenosi danas Plusinfo.mk

Vojminovski, koji je bio u kućnom pritvoru, bio je jedan od ključnih optuženih u procesu „27. april“, koji je makedonsko tužilaštvo okvalifikovalo kao terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti.

Ovu informaciju su potvrdili iz Krivičnog suda Makedonije, navodeći da je za njim raspisana međunarodna poternica.

Vojminovski je bio u kućnom pritvoru sve do pravosnažnosti presude.

„Policija koja je vršila nadzor za sprovođenje mere kućnog pritvora obavestila je sud da se optuženi ne pridržava opredeljenoj meri. Nakon dobijenog obaveštenja Krivični sud u Skoplju je doneo odluku za raspisivanje unutrašnje i međunarodne poternice“, saopštavaju iz suda.

Vojminovski je bio u kućnom pritvoru i pre donošenja osuđujucje presude, a nakon toga je tužilac Darko Jakimovski zahtevao da bude produžen kućni pritvor sve do pravosnažnosti presude.

On je osuđen 5. jula prošle godine, ali odluka će postati pravosnažna nakon što Apelacioni sud u Skoplju donese odluku po priloženoj žalbi odbrane.

Pored Vojminovskog, u ovom slučaju je osuđeno još šest lica.

Jedan od optuženih u ovom slučaju, Sašo Senkov, bio je oslobođen nakon što je tužilaštvo povuklo optužbu protiv njega usled nedovoljnih dokaza o njegovoj umešanosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.