U trendu

Mlada influenserka je zadavljena: Policija objavila rezultate obdukcije

Mlada Amerikanka Gabi Petito, čiji nestanak je u Sjedinjenim Državama izazvao veliku pažnju, umrla je zadavljena i njezina smrt je ubistvo, objavio je u utorak lekar sudske medicine koji je vodio obdukciju.

„Uzrok smrti je davljenje i to je ubistvo“, rekao je Dr Brent Blu, iz okruga Teton u državi Vajoming gde je telo 22-godišnjakinje pronađeno 19. septembra.

Obdukcija je uključivala CT skeniranje celog tela, preglede forenzičara, toksikološku analizu…

„Više-manje sve je pokriveno“, rekao je Blue.

Ubijena je tri do četiri nedelje pre nego je njeno telo pronađeno u nacionalnom parku Grand Teton, dodao je. Vlasti traže njenog bivšeg dečka Brajana Londrija, ali do sada bezuspešno.

On je optužen za nepropisno korišćenje njene bankovne kartice.

Podsetimo, Gabi je nestala tokom višemesečnog putovanja na kojem je bila sa svojim dečkom, 23-godišnjim Londrijem. On se u međuvremenu sam vratio kući na Floridu i nestao. Još uvek se ne zna gde je on.

Policija je 19. septembra našla telo za koje je sumnjala da bi mogla da bude nestala Petito. Telo je pronađeno u Nacionalnom parku Grand Teton u Vajomngu.

Ko je Gabi Petito?

Gabi je krajem juna krenula na putovanje iz svog rodnog grada na Long Ajlandu u Njujorku sa svojim dečkom Brajanom. Bili su vereni. Svoje putovanje beležili su objavama na društvenim mrežama.

Putovanje je prvo trebalo da traje četiri meseca, ali Brajan se početkom septembra sam vratio kući na Floridu. Porodica Petito prijavila je Gabin nestanak deset dana kasnije.

Šta se dogodilo?

Još uvek je nejasno štA se dogodilo kad je nestala Gabi, a kasnije i Brajan, ali neki detalji su se pojavili u proteklim nedeljama. 12. avgusta policija u gradu Moabu na jugu Jute pozvana je zbog mogućeg incidenta u vezi s nasiljem jednog para.

Na snimcima s policijskih kamera vidi se kako Gabi plače i žali se policajcima na svoje mentalno zdravlje. Rekla je i da se par češće svađao. U policijskom izveštaju o incidentu navodi se da je Brajan tvrdio da ga je Gabi udarila nakon svađe. Policajci su im preporučili da provedu noć odvojeno, ali nisu podneli nikakve optužbe. Još se ne zna šta se dalje dogodilo.

Porodica Gabi Petito rekla je da su poslednji kontakt s njom imali poslednje nedelje u avgustu i policija smatra da je tada bila u Nacionalnom parku Grand Teton u Vajomingu. Tamo je sredinom septembra FBI pronašao njeno telo.

Advokat njene porodice Ričard Staford rekao je da je porodica Gabonu poslednju poruku dobila 30. avgusta, ali da veruju da tu poruku nije napisala ona. Dodao je da je Gabi s majkom razgovarala preko videopoziva 24. avgusta, kada joj je rekla da kreću prema parku Grand Teton. Dan kasnije razmenile su više poruka i porodica veruje da su već bili u Vajomingu. Tada je Gabi objavila poslednju fotografiju na društvenim mrežama.

Sledeći kontakt je bio 27. avgusta i porodica veruje da je Gabi u to vreme još bila u nacionalnom parku Grand Teton, a poslednju poruku su primili 30. avgusta, u kojoj je pisalo „Nema signala u Josemiteu“. Kako je rekao advokat, sumnjaju da je Gabi to poslala.

Šta se zna o Brajanu?

Porodica je prijavila njegov nestanak tokom vikenda sredinom septembra, rekavši da je otišao na planinarenje 14. septembra i da se više nije vratio. Pre nego što je nestao, policiji nije dao nikakve podatke. Kad se vratio bez verenice, nije kontaktirao ni njenu porodicu ni policiju. Brajan i Gabi živeli su zajedno u kući u North Portu na Floridi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.