Mladen Grujičić proglasio pobedu na izborima u Srebrenici

SREBRENICA – Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić proglasio je sinoć pobedu na ponovljenim izborima u tom gradu.

Grujičić, koji je aktuelni načelnik Opštine Srebrenica, rekao je da pobeda bila neupitna, i prvi put, i sada.

„Pravda je pobedila, jer Srebrenicu je u poslednja tri meseca pratila nepravda“, ocenio je Grujičić.

Govoreći o Bošnjacima, koji su većinom bojkotovali izbore, Grujičić je rekao da su oni izdani.

„Kao što je bilo u ratu, tako je sada i u miru. Shvatili su to mnogi Bošnjaci, ali ogroman pritisak je na njih vršen, da ne smeju izaći na izbore“, naveo je Grujičić.

Istakao je da su pojedinci dobijali otkaze.

„Desilo se što se desilo, ali sada je pobeda još ubjedljivija. Ne zato što su Bošnjaci bojkotovali, već zato što smo mi još više dobili“, rekao je Grujičić.

On je ocenio da je najbitnije da su izbori protekli bez problema i incidenata.

Grujičić je za ATV ocenio da je dobro to što su se srpske stranke organizovale i odgovorile na, kako je rekao, sve podvale i poručio da je uveren da će rezultat biti bolji nego 15. novembra 2020. godine, prenosi RTRS.

GRujičić je rekao da takav rezultat govori o tome da ljudi u Srebrenici žele bolji život, ekonomski razvoj, suživot i da se nastave mnogi započeti projekti.

On je konstatovao da u Srebrenici živi ponosan narod koji zna šta hoće, ocenivši da bi i veći broj Bošnjaka izašao danas i dao mu podršku da nije uslovljavanja i prijetnji.

„Ovde je pobedila volja naroda, ovde je jasna situacija, jer mi idemo napred i to se stanovnicima Srebrenice sviđa“, rekao je Grujičić ističući da je dobio čestitke od Bošnjaka, koji su čestitali i prvi put i koji su, kako je naveo, iskreni prijatelji.

U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Glasanje je organizovano na 28 biračkih mesta, od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradaču i Živinicama.

Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.