najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mladi Amerikanci: Bolje meteor nego Tramp ili Klintonova

Mladi Amerikanci su toliko nezadovoljni ponudom predsedničkih kandidata, da je skoro četvrtina njih u anketama izjavila da bi više voleli da veliki meteor uništi Zemlju, nego da vide Donalda Trampa ili Hilari Klinton u Beloj kući.

Takvo škakljivo pitanje postavljeno je sa ciljem da se odredi nivo nezadovoljstva među mladim Amerikancima pred predsedničke izbore 8. novembra, izjavio je Džošua Dajk, kopredsedavajući Centra za javno mnjenje Univeriziteta Louel, u Masačusetsu, koji je obavio to istraživanje preko društvenih mreža.

Od ukupno upitanih 1.247 osoba starosti od 18 do 35 godina, 23 odsto reklo je da bi više volelo da meteor zbriše život na Zemlji nego da dožive pobedu republikanca Trampa ili demokrate Klintonove, prenosi Rojters.

Čak 53 odsto više voli udar velikog meteora nego Trampa kao predsednika SAD, a 34 odsto više voli uništenje planete nego da to postane Klintonova.

Nekih 39 odsto smatra da bi bolje bilo da se Barak Obama proglasi doživotnim predsednikom nego da vlast preda sadašnjim kandidatima.

Nešto vise od četvrtine (26 odsto) je rekla da bi najbolje bilo da se novi lider SAD izabere na – lutriji.

“Očigledno, ne smatramo da su ozbiljni”, rekao je Dajk. “Činjenica da je svaki četvrti mladi čovek izabrao meteor govori nešto o političkom nezadovooljstvu među američkom omladinom”.

Rojters konstatuje da ova anketa u kontrastu sa velikim odzivom mladih na predsedničkim izborima 2008. godine, koji su obezbedili Obamin prvi mandat.

Zamoljeni da se opredele između dva sadašnja predsednička kandidata, Klintonova je, ipak, sa 54 odsto bila ubedljivo ispred Trampa sa 21 odsto.

U anketu sprovedenu između 10. i 13. oktobra, namerno je uključen veliki broj ljudi koji verovatno i neće glasati, i samo 680 njih reklo je da će najverovanije izaći na izbore, objasnio je Dajk.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike