U trendu

Mladi Srbije u Sočiju transparentom zahvalili Putinu za „migove“

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas, uoči zatvaranja Svetskog festivala omladine i studenata u Sočiju, da je siguran da će učesnici tog skupa „ostaviti deo srca u Rusiji“, a među 30.000 učesnika bila je i srpska delegacija, koja je razvila veliki transparent s porukom zahvalnosti za ruske „migove“.

„Siguran sam da ćete, odlazeći iz Rusije, ostaviti ovde deo svog srca“, istakao je Putin u obraćanju mladima, izrazivši uverenje da će Rusija, s druge strane, uvek živeti u njihovim srcima, prenosi Tas s.

Ruski predsednik je mladima, koji su iz celog sveta došli u Soči na festival, zahvalio na poverenju, primetivši da je „apsolutno neobična energija stvorena na ovom festivalu – energija mladih“.

„Budućnost počinje ovde i sada, budućnost ste vi“, poručio je Putin na engleskom jeziku.

Među 30.000 učesnika bila je i srpska delegacija, koja je pred ruskim predsednikom razvila veliki transparent sa porukom zahvalnosti, za „migove“ koji su u Srbiju stigli iz Rusije, navodi RTS.

Festival u Sočiju trajao je sedam dana, tokom kojih su mladi iz 188 zemalja sveta imali niz diskusionih programa, predavanja i susreta sa ekspertima, visokim državnim zvaničnicima, naučnicima i profesorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.