U trendu

Mladić pretučen na smrt da bi priznao grehe

Jedan tinejdžer je preminuo, a njegov brat je zadobio teške povrede kada su ih roditelji, sestra i još nekoliko ljudi pretukli u pokušaju da ih nagovore da se ispovede u crkvi u gradu Nju Hartford, u američkoj državi Njujork.
Policija je kasno sinoć saopštila da se duhovno „savetovanje“ u crkvi „Word of Life“ u nedelju veče pretvorilo u višesatni napad na 19-godišnjeg Lukasa Leonarda i njegovog dve godine mlađeg brata Kristofera. Braća su od udaraca pesnicama i šutiranja zadobila teške povrede abdomena, genitalija, leđa i bedara.

Rođaci su Lukasa u ponedeljak ujutro odveli u bolnicu, gde je preminuo. Policija je zatim otišla u crkvu i tamo našla Kristofera u teškom stanju i odvela ga u bolnicu.

„Braća su bila fizički kažnjavana tokom nekoliko sati, u nadi da će priznati ranije grehe i tražiti oproštaj“, izjavio je šef policije Majkl Insera, dodajući da se ne zna koji su to navodni gresi u pitanju.
 
Njihovi roditelji Brus i Debora Leonard optuženi su za ubistvo bez predumišlja u slučaju Lukasa, a četiri osobe su optužene za napad na Kristofera, među kojima je i njihova sestra Sara Ferguson. Svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi.

U crkvi, koja je smeštena u bivšoj osnovnoj školi, živi nekoliko članova te crkvene zajednice. Mnogi građani Nju Hartforda koji žive u blizini sumnjaju da je u pitanju kult, ali policija nema nikakvih naznaka koji upućuju na to.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar