U trendu

Mnučin otkazao prisustvo na konferenciji u S.Arabiji

VAŠINGTON – Američki ministar finansija Stiven Mnučin danas je izjavio da neće prisustvovati investicionoj konferenciji u Saudijskoj Arabiji sledeće nedelje, dok američka administracija čeka ishod istrage o nestalom saudijskom novinaru Džamalu Kašogiju.

Kako prenosi Rojters, Mnučin je to objavio na Tvriteru nakon sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i državnim sekretarom Majkom Pompeom koji je nedavno razgovarao s najvišim zvaničnicima Rijada i Ankare.

„Upravo sam se sastao s Donaldom Trampom i Pompeom i odlučili smo da ne učestvujemi na budućem ivesticionom samitu u Saudijskoj Arabiji“, poručio je Mnučin.

Saudijska Arabija je saopštila da planira da nastavi sa organizacijom investicione konferencije koja je zakazana za period od 23. do 25. oktobra, uprkos velikom broju kompanija, vlada i medija koji su otkazali svoje prisustvo tom događaju u svetlu nestanka novinara Kašogija.

Turska tvrdi da su Kašogija, kolumnistu „Vašington posta“ koji je kritikovao saudijskog princa prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, ubili saudijski agenti u prostorijama saudijsog konzulata u Istanbulu 2. oktobra, a da je njegovo telo raskomadano.

Saudijska Arabija negira te tvrdnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.